Hitro iskanjeNadaljuj

Logarska dolina - Solčavsko

Harmonija treh dolin -  alpe, doline, parki

Image titleDoživite občudovanje narave, spoštovanje izjemnosti, odkrivanje posebnosti in uživanje na imenitnem Solčavskem.

Prihod na Solčavsko bo v vas vzbudil veliko mero občudovanja tako narave kot gostoljubja in posebnosti, ki jih je mogoče tukaj spoznati.
Solčavsko je harmonija treh dolin. Od teh najbolj poznana, Logarska dolina, velja za eno najlepših ledeniških dolin v Evropi. Logarska dolina in Robanov kot sta zaradi izjemnosti posebej varovana in razglašena kot krajinski park. Manj poznana dolina je Matkov Kot.

Več informacij najdete tukaj: www.solcavsko.info.

Pustulovščina v Dolini avantur 

Image titleAktivno, adrenalinsko, zabavno v dolini, kjer se narava igra!Zgornja Savinjska dolina je biser v mozaiku doživetij Savinjsko - šaleške destinacije.
Hitra voda in visoke gore, neskončno gozdnih poti in travnate planote, razlivanje barv in življenjske energije.
Zgornja Savinjska dolina je s svojimi naravnimi danostmi in neokrnjeno naravo idealna za ljubitelje umirjene rekreacije kot tudi za adrenalina željne avanturiste.

AKTIVNOSTI: rafting, mini raft, snorkling, kopanje, kajak, soteskanje, kolesarjenje, gosrsko pohodništvo, treking, nordijska hoja, teambuilding, grasski - smučanje po travi, zorbing, paintball, ...

Več informacij najdete tukaj: Adventure Valley.

 Miren in brezskrben oddih 

Image titleDoživite oddih na Solčavskem in spoznali boste poseben pomen pravega mirnega oddiha.


Območje Logarske doline in Solčavskega bo še posebej naredilo vtis vsem, ki si želijo prisluhniti naravi in uživati v tišini.
Daleč od mestnega vrveža in ob občuduvanju lepote pokrajine, alpskega rastja, živali v naravi, arhitekturne in etnološke dediščine, boste mirnemu oddihu dali poseben pomen. To je oddih na Solčavsem.

Naravna in kulturna dediščina

Image titleSolčavsko lahko doživite tudi z odkrivanjem naravnih in kuturnih posebnosti.


Program nagrajen z nazivom Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji združuje oglede in doživetja, stik z naravo in s prijaznimi domačini, s preteklostjo in prihodnostjo ter vedno z spoštovanjem do naravnega okolja.

Priporočamo naslednje oglede:
  • KULTURA: Dom duhovnih vaj, Kapela Kristusa Kralja, Lesene kašče, oglarjenje, Olcarska (gozdna) bajta, Planšarija v Logarskem kotu, Podbrežnikova kapela, podobe preteklosti v slikah, itd.

  • NARAVA: Flora in favna, slap Rinka, slap Palenk, pot po Logarski, brložniški slapovi, brložniška votlina, izvir Črne, golica na Krejdi, Logarjeva lipa, macesen na Klemenči jami, Okrešelj, Presnikov brest, Rastovški slap, ...

Več informacij: Center Rinka in Solcavsko.info.